Férfiként mi vett rá az olvasásra a 21.században?

Vannak olvasó emberek, ez már talán nem olyan nagy jelenség. Az érdekesség az, hogy általánosságban több olvasó nővel találkozni, mint férfival. Lehet érdekes lehet mások számára hogy személy szerint számomra mik azok a tényezők, amik az olvasás felé sodorták az életemet.
Így tehát pontba szedtem a számomra legfontosabbakat:






1. Tudás
Volt egy biológia tanárom a gimnáziumban aki folyton azt mondogatta hogy: A tudást nem veheti el senki tőlünk, minden mást igen. És a tudás hatalom. Akkor még anno azt hittem hogy azért mondja, hogy a sejtek közötti kommunikációt (végre) megtanuljam.
Aztán persze rájöttem, hogy nem csak a szakmai ambíció áll a szavai mögött. Valóban így van. Amikor az ember bekerül a társadalom mókuskerekébe a tudására
tud legfőképpen támaszkodni. Ha történik egy feladat, vagy egy helyzet az életben, az adott tudás szerint próbálunk rá megoldást keresni.
Vicces történet, mikor eltévedtünk Németországban Jachenau közelében, csak a 6-os földrajz tájékozódási ismereteimre hagyatkozva jutottunk ki az erdőből.
Akkor összetettem a két kezem hogy a tanárnő heti 4 földrajz órát tartott és órákig képes volt magyarázni hogy hogyan jussunk ki egy ismeretlen helyről.
(Biztos felkészített minket az Útvesztőre) 

_____________________________________________________________________

2. Többé tesz. 
Nem másoknál, magamhoz képest. Szerintem téves megítélés az, hogy aki olvas, az jobb ember másokhoz képest. 
Gyakorlom az értelmezést, helyzeteket, tapasztalatokat élhetek át, beilleszthetem őket a saját életembe. Vannak olyan könyvek amik szerintem romboló hatással vannak a társadalomra, és az énképre, de ez személyes nézet, így sorolok példát. Bennem van az, hogy valahogy több dologhoz értsek az életben mint az önmutogatás, a felesleges dolgok felhalmozása és saját magam önfényezése.

_____________________________________________________________________

3. Értéket hordoz. 
Szerintem a könyvek olyan történelmi darabka részei amit mindenképpen érdemes az embernek fenntartani. Kicsit hagyományosabb családi modellből származom,
ahol fontos az érték, a társadalmi felelősségvállalás, és tradicionális dolgok. Plusz az ehhez társuló viselkedésformák.
_____________________________________________________________________

4. Sokoldalú, és kifizetődő hobbi.
Olvashatok nyaralás közben, utazás közben, egy unalmas prezentáció közben (remélem egyik kollégám se veszi magára),
meg úgy bárhol. Nem egy olyan dolog, ami helyhez kötött. Bár erős koncentrációt igényel és meg kell lennie a "hangulatnak", de mindenképpen megéri.
Értelmes elfoglaltság, és megfizethető, hiszen ha valakinek nincs folyamatos anyagi forrása könyvekre, könyvtárak tömegei állnak a rendelkezésére.
_____________________________________________________________________

5. Megtanít egyedül lenni a gondolataimmal.
Szerintem rengeteg ember van aki még a postára se képes egyedül elmenni. Akinek mindig valakivel beszélgetnie kell, mert egyedül képtelen öt percre is lenni.
Csodálatos dolog az embernek tisztába lennie a saját gondolataival és elviselni őket. Az olvasás egy magányos tevékenység legtöbbször, csendet igényel. El tudok gondolkodni
nyugodtan, és segít fegyelmezettebbé tenni.

_____________________________________________________________________

6. és végül: Szűrő. 
Nem, nem tésztaszűrő, bár azt is használom rendszeresen, de ismerkedésnél nagyon jól lehet alkalmazni az olvasáshoz való hozzáállást.
Nem azt jelenti, hogy aki nem szeret olvasni nem lehet értelmes ember, de ha valaki azt mondja hogy csak a lúzerek vagy a hülyék olvasnak könyvet, megmutatom neki 
a kijáratot, és a kezébe nyomom Tommy Jaud: Tökhülye című könyvét.

Férfiként mi vett rá az olvasásra a 21.században? Férfiként mi vett rá az olvasásra a 21.században? Reviewed by greg on 6:58:00 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.