Zeneajánló

Életem egyik csodálatos korszakai közé tartozott az, amikor több zenekarban játszottam és teljes egészében kibontakozhattak azok a gondolatok, amiket elmondani nem lehetett. A zenét egyik legerőteljesebb kifejezési eszközök közé sorolnám. Képes gyógyítani, és a szánkba adni olyan szavakat, amiket a szívünk legmélyén sokszor féltetten őrzünk. Vannak olyan együttesek, előadók az ember életében, akik képesek euforikus hatást gyakorolni. Ez sokszor abból adódik, hogy a lelkünk egy darabját tartalmazza a zene, a ritmus, vagy a dalszöveg. Épp ezért sem szeretem, ha valaki stílusok alapján ítélkezik, és nem képes felfogni a világ azon egyszerű de mégis sokak számára nehezen elfogadható tényét, hogy mindenki más és mindenki másként éli meg a kottákban szereplő hangokat. Soha ne hallgassunk másokra, kövessük saját ízlésünket és ne szégyelljük felvállalni azt, hogy mi az ami örömet okoz számunkra.
Akik más ízlésének kigúnyolásában találják az örömüket, azoknak türelmesen tárjuk ki az ajtót és engedjük útjára. A többi peregjen le rólunk.

Sok embertől megkaptam már életem során hogy furcsa zenei ízlésem van az átlaghoz képest és hogy tudok értékelni bizonyos zenekarokat, énekeseket. Nagyon sokáig dugdostam az ipodom mások elől, főként mikor beleszerettek volna hallgatni abba, amit éppen hallgattam. Természetesen ezt a szégyent magam mögött hagytam és igyekszem minél többször büszkén felvállalni, hogy mik azok, amik elgondolkodtatna az életről, vagy épp kellemes élményeket idéznek fel bennem.


Szeretnék újabb 4 zeneszámot bemutatni mindenkinek kevésbé ismert formációkról, hogy minél több emberhez eljuthasson a kemény szakmai munkájuk gyümölcse. Remélem 1-2 benneteket is megmozdít, vagy pedig egy kisebb eddig ismeretlen tátongó űrt sikerül vele kitölteni, amiről még magatok se tudtatok.



 1.) Sleeping at Last - Light 

Nem tudom hisztek-e a lelki társakban. Hogy találkoztatok e valaha olyan emberrel, aki annyira fél a világtól és annak szavaitól, hogy meg kellett tanítani újra lélegezni és látni önmagában mindazt, ami benne van.

Számomra ez a szám ezt mondja el. 




2.) ZAYDE WOLF - Built For This Time

Ugye télen sem érdemes elfeledkezni a testmozgásról. A latyakos idő hatására az ember rákényszerül, hogy a négy fal között találja meg a számára megfelelő mozgásformát. Egyik fő előnye mindennek az, hogy edzés közben határtalanul maximumra lehet tekerni a hangerőt, és kikapcsolni az agyunkat.
Ez a szám tökéletes motiváció szokott lenni számomra. 






3.) Kaleo - Way Down We Go

Néha semmi más nem hiányzik az embernek ilyen időben mint az, hogy leüljön egy sörrel a kanapén, és ütemesen kiűzze a démonokat a fejéből. 





4.) RAIGN - A Queens's Head

És végül egy hölgyet is bemutatnék, akinek a hangja számomra bármilyen nyirkos időben jó társ egy jó túrához, egy hosszú sétához. Bármilyen körülmények között meghallom, mindig a tél jut róla eszembe.




Zeneajánló Zeneajánló Reviewed by greg on 13:34:00 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.