Projekthét a természetért

Sziasztok!

Beköszöntött a tavasz, ezzel együtt egy fontos esemény évfordulójához közeledünk. Persze több mint egy hónap van hátra, de mostanában még többet foglalkozom a környezettudatosság kérdéseivel mint egyébként. Épp ezért gondoltam, hogy a természet adta egyre kellemesebb idővel párhuzamosan egy tudatos globális szemléletre is felhívjam mindenki figyelmét egy magam alkotta projekthéttel.  


2016. április 22-én 195* ország írta alá a párizsi klímaegyezményt New Yorkban. Sokak szerint ez egy fontos és emlékezetes történelmi lépés volt a Föld megóvása érdekében, és talán hosszú idő után újra bizakodóan tekinthetünk az országok és a nagyhatalmak együttműködésére.
Szemléltető ábra a megállapodás lényegeiről az alábbi linken: Itt
Továbbá bővebben a stratégiákról és a tervekről: Itt 



De hogy a lényegre térjünk.  Vannak pozitív és negatív tapasztalataim az emberek hozzáállásával a témával kapcsolatban. Mint építési projektvezető egyre bizakodóbban tekintek a jövő felé, hiszen az ügyfeleink nagy része az ingatlan/intézmény tervezésének kivitelezésekkor nyitott a környezettudatos megoldásokra, és tanácsokat is kér tőlünk. A bizakodásom megmarad akkor is, amikor otthon válogatom a szelektív hulladékot, és látom, ahogy a szomszédaim is ezt teszik, vagy amikor olvasom a vállalatok egyre inkább zöldebb üzleti politikáját és stratégiáit. Szerencsére hosszú a lista. és tudjuk, valami megmozdult egy ideje a világon.

Nem kell sokat sétálnia az embernek, hogy az árnyoldal képeit is maga előtt lássa.A folyamatos dugók, a szmogriadók, a fogyasztói magatartás egyre nagyobb térhódítása, de talán a leginkább az emberi nemtörődömség vagy butaság egyre ijesztőbb méreteit öltő megjelenése az, ami leginkább félelmetes. Erről nem szeretnék több szót ejteni, ugyanis szeretném ha ezen a projekthéten a jó tapasztalatok és az új ismeretek szerzéséé lenne a főszerep.




Hozzátenném nem vagyok lenéző természetvédő náci, aki másokat degradál olyan dolgokért, amiről esetleg nem tudtak, vagy nincs kellő tapasztalatuk a téren. Igyekszem a környezetemet pozitív tapasztalatok beszámolásával ösztönözni, így sokkal eredményesebb az, hogy mások is felvegyenek új környezetbarát szokásokat, amik által ők is jobban érezhetik magukat.

A legfontosabb tanulsága a projekthétnek az lenne, hogy mindannyian tele vagyunk rossz szokásokkal és hibákkal, és soha nem szabad abbahagyni a fejlődést, mert mindig van hova. Szennyezem a környezetem sajnos én is az emberi lényemből adódóan, de kész vagyok tanulni. Remélem ti is!


A projekthét menete: 


Hétfőtől- Péntekig minden nap más-más területtel jövök a témán belül. Körülnézek, kipróbálok dolgokat, és a tanulságaimat megosztom veletek. Megmutatom én mit csinálok rosszul vagy esetleg mit jól, továbbá azt, hogy odafigyelni a szokásainkra nem időigényesség, vagy teher. Ez egy olyan sikerélmény, amit jó lenne mindenkinek megtapasztalnia az életében. Magáért, a családjáért, másokért, a világért. 





*az ENSZ oldalán ez a hivatalos adat, azonban eltérő adatokkal számolnak különböző portálok. 

Bízom benne hogy sokakat inspirálhatok az üggyel kapcsolatban, és esetleg a közeljövőben még több hasonló tematikájú posztot indíthatok.

Pár napja kreáltam egy Twitter oldalt a blog számára, épp ezért ha valakinek azon a platformon könnyebb követnie, elérhetővé teszem a bejegyzéseket rendszeresen: Itt. 


Agancspacsi mindenkinek!

Projekthét a természetért Projekthét a természetért Reviewed by greg on 9:38:00 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.