Komfortzóna feszegetés - Könyvajánló

Sziasztok! 

2017-et írunk, és mint megannyi dologban, az olvasás terén megfogadtam, hogy kicsit feszegetem a komfortzónám határait. Így aztán a kezembe vettem az ügyet, és 3 remek könyvet tettem a kívánságlistámra, amit nektek is szívből ajánlok. Remélem valamelyik felkeltette az érdeklődéseket, és hozzám hasonlóan 2017 olvasmányai közé veszitek ezeket az izgalmas, és sokoldalú történeteket, amelyek nem feltétlen szerepelnek a top 10-es könyvek népszerűségi listáján. 



Tom Rob Smith - A tanya

Tom Rob Smith svéd-angol származású író, aki igen csak magasra tette a lécet a nemrégen moziban is bemutatott 44.gyermek c. könyvével. Sokak szerint azonban A Farm c. kötete hasonlóképpen izgalmasra és színvonalasra sikerült a maga műfajában. Bevallom kevésszer akad a kezembe krimi,
 épp ezért lesz számomra igen csak izgalmas a történettel való találkozás, hisz igen kevésszer akad olyan alkalom, amikor nem csak a borító, hanem maga a fullszöveg is elvarázsol. A minimalista borító egyszerűen zseniális, jó döntés volt az eredeti tervezett felületet megtartani, hiszen mindkét nem érdeklődését felkeltheti, és jól mutathat bárkinek a polcán. 




Miért lehet jó olvasmány? - Erősen feszegeti a társadalmi és családon belül beidegződéseket, teljesen felborítja a realitás és igazságérzetet. A megérzés és a józan ész dulakodásával szembesülhetünk, az emberi és szülői kapcsolatok törékenységével játszik.
A vélemények szerint letehetetlen, borongós, lélekbehatoló történet.

________________________________________________________________

Anna Enquist - Ellenpont

Egy anya története a lányáról. Gyász, feldolgozás, egy könyv, ami képes megmutatni az emberi érzelmek széles skáláját, és azt, hogy létezik mindenre gyógyír.
A zene hatása az érzékekre, a lélekre. Anna Enquist egy népszerű és tehetséges holland írónő, aki Johann Sebastian Bach hangjaira alapozza az emlékek felvillanását, és az élet teljes, és kiszámíthatatlan kimenetelét.




Miért lehet jó olvasmány? Napjainkban igen népszerűek a lélektani regények, amik főként az elvesztésre, a gyászra alapulnak. Érdemes lehet egy komoly ágával megismerkedni ennek a műfajnak, ami a zene gyógyító hatását vetíti a szemünk elé. Sokaki számára fontos a zene, mondhatni lételem, így aki különösen közel érzi magát ehhez a művészeti ághoz, plusz élménnyel gazdagodhat az olvasása során. 

______________________________________________________________________

Tommy Wallach - Kösz hogy...

Ebbe a tavaly megjelent ifjúsági regénybe lépten-nyomon belefutottam a böngészéseim során, így nem csoda hogy az érdekes borítóval felkeltette a figyelmemet. A történet Parker Santéról szól, aki introvertált jellemével kitűnik kortársai közül, és öt éve egy szót sem szól. Szállodákban bámészkodik, figyeli a világot, az embereket. Egy nap azonban megismerkedik Zelda Tothtal, aki teljesen felforgatja az addig kényelmes és eseménytelenül telő Parker életét. 



Miért lehet jó olvasmány? A kortárs ifjúsági irodalom jelenleg fénykorát éli, épp ezért érdemes szemezgetni a kicsit komolyabb hangvételűek közül. A főszereplők hétköznapi de erős személyiségek, akik sokkal többet érnek, mint pár kocka a hason, vagy pár pólószaggató bicepsz. A mondanivaló elsőrangú, és a fiatal író stílusa nagyon ígéretes a jövőre nézve. 
Komfortzóna feszegetés - Könyvajánló Komfortzóna feszegetés - Könyvajánló Reviewed by greg on 13:45:00 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.