Tavasz, a megújulás évszaka - Vendégbejegyzés

Sziasztok!

A sok munkám miatt a mai napon vendégbejegyzéssel kedveskedek, amit barátnőm írt nektek, hogy egy kicsit motiváljon mindenkit! (Többek között engem is:-) )


    Biztosan te is érezted már, hogy bár kint tombol a csodálatos napsütés, mégis a lelkedben sötétség és kedvetlenség lakozik. Mindig eljön az az időszak az ember életében, amikor el kell gondolkodnia, hogy mégis merre tartson az útja, hogyan érje el a céljait az életben, sorra vegye a dolgokat, amik már nem teszik boldoggá, és nem utolsó sorban új kihívásokat keressen. Úgy vagyunk kitalálva, hogy legtöbbünk nagy vágya, hogy megvalósítsuk álmainkat, megugorjuk a kihívásokat, illetve boldogok legyünk.
      Vannak időszakok viszont, amikor demotiváltak, fáradtak, bizonytalanok vagyunk, ekkor pedig hatalmas segítség van az olyan útmutatásokra, amelyek akár egy picit is tovább löknek a mélypontokon. Nézzük meg hogyan tudjuk magunkat jobb kedvre deríteni, motiválttá és céltudatossá tenni.



1.A lista
Mindenki viszolyog először a listáktól, mondván, hogy úgyis tudja mit akar, majd az elméje segít a haladásban. Sajnos téves megállapítás az, hogy ha nem írjuk le a dolgokat, akkor is tudatosulnak. Sokkal jobban tanulunk azáltal, ha egyszer minimum, de viszonylag többször leírjuk főbb vágyainkat. Kezdésképpen vegyél egy kis dobozt, írj olyan dolgokat, amelyeket idén szeretnél megtenni, vagy elérni, és gyűjtsd össze őket. Ha netán év végén látnád, hogy mi minden nem sikerült, beszéld meg magaddal, hogy te bizony mindent megtettél ezek érdekében, külső erők akadályoztak meg céljaid elérésében. Ha ez nincs így, akkor magaddal kell elszámolnod. Minden rajtad múlik, ezt sose feledd.

2.Belső harmónia
Ahhoz, hogy béke legyen a lelkedben, rengetek dolgot kell tenned. El kell szánnod, hogy foglalkozol magaddal minden nap. Találd ki mi okoz örömöt, mi tud kikapcsolni egy picit. Olvasás? Filmezés? Videók nézegetése? Mindig az legyen előtted, hogy ha jó kedvet akarsz, akkor ne szomorú számokat hallgass, ne a jelenlegi lelkiállapotod határozza meg a tetteidet, hanem az elérni kívánt állapotodat vetítsd előre. Hallgass vidám zenéket, olvass vicces sztorikat, nézz szórakoztató videókat, és egy idő után te is jobban érzed majd magad.



3.Rend kívül, belül
Az olyanok, mint én, utálnak rendet rakni. Pedig egy kupis szoba nem azt fogja éreztetni, hogy minden rendben van, és megválthatod a világot, méghozzá elsősorban azért sem, mert nem találsz meg semmit, nem tudod mihez nyúlj. Tegyél rendet, fedezd fel a rég nem talált dolgaidat, és kezdj el működni. Egy tiszta és rendezett szoba nagyon jó terepet ad az alkotáshoz is. Gyújts egy  illatos mécsest, és tegyél be egy relaxáló zenét. Hidd el, pár perc és megszáll az ihlet.



4.Emberek körülötted
Ha az emberek nagyon lehúznak, és legszívesebben elbújnál minden elől, akkor csak gondolkodj el azon, hogy ki az, akire hallgatsz, kinek számít a véleménye, és miért számít pont az övé. Ha valaki az utadban áll, akkor azt csak azért teszi, mert valamiért fél tőle, hogy a konkurensed lehet. Légy büszke, hogy vannak barátaid, van legalább egy olyan ember, aki melletted áll, mert máris több dolgod van, mint az emberiség negyedének, vagy több százalékának. Legyél hálás, hogy van olyan, aki akadályokat görget eléd, mert ez is csak azt bizonyítja, hogy bizony tőled valamilyen szinten tartanak.

5.Testi béke
Ha még mindig nem érzed a békét, és nincs harmóniában az életed, akkor ülj le és lélegezz. Kicsit újítsd meg a tested, legyen tényleg a templomod. Készíts egy finom vacsorát, kenj fel egy friss arcpakolást, menj el futni, vagy csak tölts időt a kutyusoddal. Ha a testednek adsz egy kis kényeztetést, amit nem minden nap adnál meg, akkor máris picit nyugodtabbnak érzed magad. A stressz nem lehet indok, vasárnap tudsz magadra szánni fél órát míg a maszk szárad. Mindent magaddal kell kezdened, ha te mindent megteszel magadért, akkor ezt az emberek is érzik, és a lehetőségek is könnyebben megtalálnak.



Az élet nem azért van, hogy nonstop küzdjünk. Kell egy kis kikapcsolódás, amit valaki könnyebben, valaki nehezebben kap meg. De miért lennének mások jobbak nálad? Lehet dupla annyi akadállyal kell szembe nézned, de sose feledd el, hogy a te filmednek csakis te vagy a rendezője. Helyetted soha senki nem fog érted annyit megtenni, amennyit te tehetsz magadért. Becsüld meg magad, hiszen magadtól kapod a legnagyobb örömöket.

D.Fanny
Tavasz, a megújulás évszaka - Vendégbejegyzés Tavasz, a megújulás évszaka - Vendégbejegyzés Reviewed by greg on 10:41:00 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.