Nincs címötletem. Így: Hello október!

Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek azt a sok szeretetet, amit a betegségem alatt kapok. Rengeteg kedves visszajelzést kaptam, jókívánságot, és ezt itt is meg szeretném köszönni. Szóval: Köszönöm!

Már nyakig benne vagyunk az őszbe, szóval nincs tovább, nincs megtorpanás, megérkeztünk az évszak közepébe gőzerővel. Ilyenkor sokaknál előkerülnek a jó könyvek, a sok tea, és a végeláthatatlan sorozatnézések maratonja.
A tavasz mellett az őszt tartom egy olyan kuriózum időpontnak, amikor az embernek sok kedve van újdonságokat kipróbálni, vagy olyan dolgok részese lenni, amikre eddig nem volt alkalma/ideje/pénze/energiája.
Ebben a bejegyzésben szeretnék ötleteket adni - a saját szokásaimból kiindulva - arra, hogyan lehet eltölteni ezeket a hónapokat úgy, hogy ne legyen egyhangú, és az ember plusz szokásokkal, vagy akár új hobbikkal is gazdagodjon.

1. ) Kihívások. 


Régen nem voltam nagy kihívás fanatikus, teszem hozzá most sem vagyok az, de vannak olyan kreatívak köztük, amik az embernek új szemléletet adnak, és pluszt. Kipróbálunk vagy új dolgokat, vagy a régieket helyezzük egy kicsit más szemszögbe, ezzel okozva boldog perceket egy olyan tevékenységhez, amik esetleg már kissé ellaposodtak az idő során.
Ajánlok is egyet a moly.hu-ról: Az 5 dolog amit meg kell tenned ősszel kihívást. (Katt a névre a részletekért.) 



2.) A gyereknapnak nincs korhatára

Rengetegszer tapasztalom azt, hogy a hétköznapokat erősen tudják befolyásolni a negatív hírek, a híradó, a cikkek, számlák, munkahelyi problémák, a buta kommentek különböző felületeken. Ilyenkor érdemes tartani egy gyereknapot. A gyereknapnak az a lényege, hogy 1 hétvégi/szabadnapos napodat arra szánd, hogy nem nyitsz meg semmiféle közösségi oldalt, nem olvasol/nézel híreket, sőt még az e-maileket sem nézed meg. Egyszerűen teljesen naiv gyerekként működsz egy napig, aki csak olyan dolgot csinál, ami nem okoz számára kellemetlenséget. Érdemes ilyenkor számunkra régi gyerekkori meséket újranézni, kiskori kedvenc olvasmányokat újraolvasni, társasozni, stresszmentes videojátékozni, enni valami gyerekkori kedvenc ételt. Szülőknek ilyenkor érdemes ezt a napot nem mosással, takarítással, vagy főzéssel tölteni. Ezt a napot a srácainkkal is megoszthatjuk, játszhatunk, és együtt nézhetünk animációs filmeket, amiket akár közösen ki is választhatunk.
Ami feltétlen férjen bele ebbe a napba: Ha vagy olyan szerencsés, hogy még beszélhetsz a szüleiddel, hívd fel őket, szánj rájuk egy kis időt. Ha pedig egy tető alatt éltek, érdemes beszélgetni kellemes gyerekkori élményekről egy tea/kávé/bor/whisky társaságában.



3.) Logó a napnak 

Egyik csapatépítésünkön volt egy remek feladat, méghozzá az, hogy a névjegykártyatartónkba bele kellett írnunk egy szót, ami szerintünk a legjobban jellemez minket. Mielőtt kitűztük volna, mindenki kapott egy névsort, ahova mindenki neve mellé oda kellett írni, hogy szerintünk másikra mi a jellemző. A végén összevetettük a két eredményt, és jól átbeszéltük, vagy jót mulattunk rajta. :)
Erről jutott eszembe az, hogy minden napnak lehet egy logója, vagy egy szava. Van hogy sokszor a produktív nap azért marad el, mert egyszerűen nem tudjuk melyik irányba dőljön a mérleg, mivel foglalkozzunk a legtöbbet.
Nekem van egy üres képkeretem az íróasztalon, ahol néha logót, vagy szlogent adok a napnak, rögtön az elején. A mai napom kulcsszava a kreativitás, így amellett hogy megírom ezt a bejegyzést ma megjavítok valamit, és készítek egy régen kinézett DIY tárgyat. Ha marad időm, lehet még festek is.
Nagyon jól meg lehet az ember napját alapozni ilyen apró motivációkkal, amik tényleg semmiségnek tűnnek, de iszonyatosan nagy horderővel tudnak bírni. Nem kell tevékenységnek lennie a szónak. Lehet az egy filmcím is, tárgy, érzés, bármi. A lényeg, hogy a napi dolgaink aköré a szó köré csoportosuljanak. 






4.) Tekergők térképe


Rendszeresen játszom/játszottunk olyat, hogy amikor a nagy hidegekben csak egy beülős helyre vágytunk, ráböktünk becsukott szemmel random a város Google térképére, és abban az utcában, vagy a szomszédos utcából választottunk beülős helyet, ahova az ujjunk mutatott. Az ember hajlamos az előítéletekre, így van hogy egy egyébként irtó klassz helyekre eljutottam úgy, hogy egyébként tuti nem sétáltam volna be magamtól.
Ez főként nagy és közepes város lakóinak lehet szórakoztató, de biztos sokan járnak közeli nagyvárosokba időközönként. Akkor is alkalmazhatjuk ezt a módszert!





5.) Étel-ital lavina


Az egyik kedvenc részem. Ilyenkor mindig összegyűjtöm az évszak legjellegzetesebb ízeit, és igyekszem olyan ételeket készíteni, amik számomra ilyenkor a legjobban esnek. Valljuk be nem negyven fokban a legkellemesebb főzni, így aki szeret hozzám hasonlóan alkotni a konyhában, az tudja miről beszélek. Aki még nem próbálta ki, az pedig kísérletezgessen nyugodtan, mert az ételek mellett piszok egyszerű őszies italokat lehet készíteni, így fel lehet dobni a szimpla kávé és szimpla tea végeláthatatlan váltakozását, meg a székelykáposzta-rakott krumpli kombinációt.
Az ősz lista címszavai nálam a következőkből állnak: Alma, fahéj, narancs, csirke, tejszín, sajt, tök, karamella, gesztenye, méz, mogyoró, burgonya. bacon, hagyma, feketebors. szőlő, szilva, szegfűszeg, rozmaring, gyömbér, hal, káposzta.
Mindenki megalkothatja a saját listáját, amik alapján milliónyi érdekes receptet találhatunk. Érdemes kihasználni a hideget, és a tűzhely vagy a pult mellé szegődni, és minél többet kísérletezni a kedvenc ízeinkből, mert nagyon király dolgok tudnak születni. 


Folyt.köv.
Nincs címötletem. Így: Hello október! Nincs címötletem. Így: Hello október! Reviewed by greg on 10:15:00 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.